Suroviny
Na bulky:
- hladká mouka 2 a 1/4 hrnku
- sůl
- cukr
- sušené droždí 1 sáček
- mléko 250 ml
Na burgery:
- mleté hovězí maso 250 g
- sůl
- pepř
- vejce 1 ks
- rozpuštěné máslo 1 lžíce
- rajče 1 ks
- listy ledového salátu
- majonéza
- drcený česnek
- olej
Nejprve si nachystáme kynuté těsto na bulky, které si uhněteme z uvedených surovin. Necháme je vykynout, vytvoříme bulky, které pečeme 20 minut v troubě zapnuté na 200 stupňů.
Z masa a uvedených ingrediencí si uhněteme menší bochánky, které zprudka opečeme na malém množství rozpáleného oleje. Na bulku položíme kolečko rajčete, ledový salát a podávám s česnekovým dresinkem (majonéza a česnek).
Zdroj: Mini burger; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/mini-burger [On-line 22.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář