Japonská polévka Miso Shiru
(4 porce)
- 1 l vody
250 g pasty Miso
granulovaný rybí vývar Dashi
1 lžíce mořských řas Wakame
sojový sýr Tofu (tvrdý)
100 g sojových výhonků
2 brambory
Přivedeme vodu k varu, přidáme na kostičky nakrájené brambory
a 10 minut vaříme. Mezitím v misce se studenou vodou rozmočíme řasy Wakame, které se během několika minut rozvinou do čerstvého stavu.
K uvařeným bramborám přidáme sojové výhonky, na kostičky nákrájené Tofu a vyždímané mořské řasy. Nakonec vmícháme pastu Miso s rybím vývarem Dashi (Miso určená pro přípravu polévky již obsahuje rybí vývar Dashi). Pastu přidáváme do té doby, než bude polévka slaná podle naší chuti.
Polévku stáhneme z ohně a můžeme ihned podávat.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Miso-Shiru/
Poslední tip, trik či komentář