Ingredience
- půlka mrkve 1 dávka
- máslo 150 g
- smetana 250 ml
- zeleninový vývar 1 l
- oregano 3 špetky
- hladká mouka dle potřeby 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
- rohlíky na krutony 3 kusy
1. Mrkev očistíme,nastrouháme,poté ji na roztaveném másle osmažíme,zasypeme pár lžícemi hladké mouky a zalijeme zeleninovým vývarem. Osolíme,opepříme, a když je mrkevměkká, rozmixujeme do hladka. Přilijeme smetanu a přivedeme k varu, popřípadě polévku dohustíme světlou jíškou a ještě chvíli provaříme. Po zahuštění znova promixujeme do hladka a na konec přisypeme tři špetky organa a zjemníme máslem.
2. Rohlíky pokrájíme na malé kostky a osmažíme na másle dozlatova. Podáváme k polévce.
Zdroj: Mrkvová krémová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/mrkvova-kremova-polevka [On-line 19.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář