Suroviny
- mrkev 8-10 ks
- smetana (min 30%) 1 kelímek
- celer 1/2
- muškátový oříšek
- máslo
- sůl
- dýňová semínka loupaná
- vývar (případně)
Mrkev si nahrubo nakrájíme a vložíme ji do vroucí osolené vody (nebo vývaru) a vaříme do měkka. Po uvaření mrkev rozmixujeme a za stálého mixování přiléváme smetanu. Na zjemnění chuti přidáme kousek másla a dochutíme solí, nastrouhaným muškátovým oříškem. Před podáváním musíme polévku vyšlehat do pěny, aby měla vzhled cappuccina. Dýňová semínka si na trošce tuku opražíme a polévku jimi ozdobíme.
Zdroj: Mrkvové cappuccino s praženými dýňovými semínky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/mrkvove-cappuccino-s-prazenymi-dynovymi-seminky [On-line 01.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář