- trocha zeleninového vývaru
- deci bílého vína
- trochu šafránu
- stroužek česneku
- kousek fenyklu nakrájená na nudličky
- 2 nadrobno nakrájené šalotky
- lžíce nasekané pažitky
- 4 rajčata (oloupaná)
- limetka
- lžička drceného anýzu
- lžíce nasekaného estragonu
- 2 kila mušlí
- sůl, pepř
Mušle očistíme a dáme chladit. Na dno hrnce dáme trochu anýzových semínek, přidáme víno, vývar a trochu šafránu. Necháme spolu chviličku povařit. Přidáme šalotku, trošku fenyklu, přidáme rozsekaný stroužek česneku, trochu opepříme, přidáme třeba jarní cibulku. V průběhu mícháme. Rajčata oloupeme (spařená), nakrájíme na kolečka a odložíme, do hrnce přidáme se špetkou soli mušle a necháme zavařit. Mušle budou hotové do tří minut, pozor, nepřevařit.Přidáme i trochu nasekaných rajčat a protřepeme obsah hrnce.
Neotevřené mušle nejíme, nejsou uvařené. Mušle promícháme, vaříme v podstatě v páře. Těsně před servírováním přidáme rajčata, nasekanou pažitku a trochu estragonu. Promícháme a servírujeme do hluboké mísy. Můžeme pokapat šťávou z limetek.
Nové recepty z pořadu Teď vaří šéf naleznete v knize Lehká kuchyně >>>
S láskou přepsal šéfkuchař webu
Zdroj: VIDEOrecepty a celý 6. díl, V. řada Teď vaří šéf!; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/videorecepty-cely-6dil-ted-vari-sef-jsou-online-na-webu-prima-play [On-line 2.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář