Suroviny:
- 2 lžíce másla
- 10 dkg anglické slaniny, na kostičky
- 2 velké cibule, nakrájená najemno
- 600 g kančí kýty, na kostky
- 500 ml hutného červeného vína
- 2 bobkové listy
- 6 jalovčinek
- 5 celých pepřů
- 4 kuličky nového koření
- sladká paprika
- sůl
- tymián
- rozmarýn
- 2 velké mrkve, na kolečka
- ¼ bulvy celeru, na kostičky
- 2 lžíce rajského protlaku
- 500 ml hutného červeného vína
Maso z divočáka nakrájíme na kostky a osolíme, zeleninu nakrájíme na kolečka a proužky. Maso proložíme zeleninou, bylinkami a kořením (jalovec trochu roztlučeme v utěrce nebo moždíři) do mísy.
Zalijeme dobrým červeným vínem a dáme na noc do lednice.
Druhý den maso, zeleninu a víno zase rozdělíme. Pomůžeme si cedníkem.
Na oleji maso zprudka opečeme a pak ho vyjmeme, ihned vložíme zeleninu a slaninu nakrájenou na kostičky.
Když se nám bude zdát zelenina a slanina dost opečená přidáme mletou papriku, lžíci másla, protlak, krátce orestujeme a zalijeme červeným vínem jež nám zbylo z nakládání, přidáme maso a dusíme.
Přidáváme vývar nebo vodu, když už se víno téměř odpaří (cca po půl hodině).
Když je maso měkké vyjmeme ho do jiného kastrolu a omáčku na něj propasírujeme. Dochutíme solí a pepřem.
Zdroj: Myslivecký guláš s perníkovým knedlíkem; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina/recepty-nejen-na-vikendove-hody-od-karoliny?special=773951 [On-line 16.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář