Ingredience
- kachna 1 kus
- kuřecí prsa 500 g
- játra 500 g
- cibule 1 kus
- česnek 3 stroužky
- pistacie 250 g
- nové koření 1 dávka
- lžíce sádla nebo másla 1 dávka
- bůček bez kosti 500 g
- krůtí stehno 2 kusy
- bylinky dle chuti 1 dávka
- pepř a sůl 1 špetka
1. Kuřecí prsa si umeleme s polovinou jater. Druhou polovinu jater pokrájíme a orestujeme s pokrájenou cibulkou a rozdrceným česnekem. Smícháme s bylinkami a trochou koření na nádivku. Pokud je řídká, můžeme zahustit strouhankou, pokud je hustá, můžeme přidat vejce. Naplníme kachnu a pokud ji předtím i částečně vykostíme, otvor zašijeme. Dáme péct do trouby s novým kořením, kdo chce, může i tradičně pokmínovat.
2. Na druhý pekáč dáme bůček, který jsme si pokrájeli na plátky a na ně dáme upéct osolená krůtí stehna, která můžeme rovněž pokrýt plátkem bůčku nebo slaniny, aby nevyschla, nebo potřít kouskem másla.
3. K tomuto jídlu podáváme dva druhy příloh. Ke kačeně se hodí dobrý domácí kynutý knedlík, ke krůtě chutná uvařená indiánská rýže a míchaný zeleninový salát.
Zdroj: Nadívaná kačena a kamarádi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/nadivana-kacena-kamaradi [On-line 05.04.2013]
Poslední tip, trik či komentář