- 1 kg bůčku
- 200 g vepřového mletého masa
- sůl
- pepř
- jarní cibulka
- 1 toust
- 3 cibule
- tymián
- černé pivo
- olivový olej
- 6 brambor
- ¼ kapusty
- česnek
Na olivovém oleji opečeme česnek a nakrájenou jarní cibulku, na druhé pánvi opečeme krutóny z toustů. Do mletého masa přidáme žampiony, cibulku, petrželku, osolíme, opepříme, přidáme česnek s cibulí a krutóny, vše smícháme.
Bůček prořízneme a uděláme kapsu, kterou prosolíme, okmínujeme a naplníme připravenou směsí. Bůček spojíme jehlami, dáme do pekáče kůží dolů, podlijeme, osolíme a pečeme 30 min. při 200°C. Poté jej vyjmeme, otočíme a kůži nakrojíme na kostičky. Okmínujeme, přidáme tymián a podlijeme černým pivem. Pečeme 90 min. při 180°C.
V horké vodě spaříme nakrájenou kapustu, na olej dáme česnek, kapustu a vařené brambory. Vše smícháme a prohřejeme.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/nadivany-bucek-s-bramborami-a-kapustou.html
Poslední tip, trik či komentář