reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Nadívaný bůček s bramborami a kapustou

  • 1 kg bůčku
  • 200 g vepřového mletého masa
  • sůl
  • pepř
  • jarní cibulka
  • 1 toust
  • 3 cibule
  • tymián
  • černé pivo
  • olivový olej
  • 6 brambor
  • ¼ kapusty
  • česnek

Na olivovém oleji opečeme česnek a nakrájenou jarní cibulku, na druhé pánvi opečeme krutóny z toustů. Do mletého masa přidáme žampiony, cibulku, petrželku, osolíme, opepříme, přidáme česnek s cibulí a krutóny, vše smícháme.

Bůček prořízneme a uděláme kapsu, kterou prosolíme, okmínujeme a naplníme připravenou směsí. Bůček spojíme jehlami, dáme do pekáče kůží dolů, podlijeme, osolíme a pečeme 30 min. při 200°C. Poté jej vyjmeme, otočíme a kůži nakrojíme na kostičky. Okmínujeme, přidáme tymián a podlijeme černým pivem. Pečeme 90 min. při 180°C.

V horké vodě spaříme nakrájenou kapustu, na olej dáme česnek, kapustu a vařené brambory. Vše smícháme a prohřejeme.

Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/nadivany-bucek-s-bramborami-a-kapustou.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.