Suroviny:
- vepřový žaludek menší velikosti
- 1 kg brambor A tvrdších
- 4 cibule
- jarní cibulka
- 1 pórek
- 1 mrkev
- 2 lžíce másla
- 600 g vepřového bůčku
- 300 g uzeného masa
- 500 g vepřové plece
- miska mletého hovězího a vepřového masa
- 2 vejce
- plochá petržel
- pepř, sůl
- mletý muškát
- majoránka
- mletý kmín
- plátky toastového chleba
- bobkový list
- celý pepř
- 4 str. česneku
Příloha: kysané zelí, bramborová kaše, smažená cibulka
Na másle orestujeme 10-15 min pokrájenou cibuli, pórek, jarní cibulku, strouhanou mrkev a česnek. Brambory na kostičky necháme 3 min přejít varem, scedíme a dáme do misky. Přidáme mleté maso, bůček, plec a uzené, osolíme. Přidáme orestovanou zeleninu, kmín, majoránku, vejce, 3 toasty namočené ve vodě a promícháme. Naplníme žaludek a sešijeme. Vložíme do osolené vroucí vody s bobkovým listem a pepřem, táhneme 3,5 hod.
Nakrájíme na plátky. Podáváme s kaší posypanou smaženou cibulkou a zelím.
Zdroj: NEJOBLÍBENĚJŠÍ JÍDLO KANCLÉŘE KOHLA; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 15.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář