- balení bulguru 1 kus
- jehněčí maso 0.5 kg
- telecí maso 0.5 kg
- větší rajčata 3 kusy
- lilek 1 kus
- kapie
- cibule 2 kusy
- máslo
Nakrájíme si maso na plátky a dáme ho vařit asi na půl hodiny do vody. Mezitím si nakrájíme zeleninu a připravíme si zapékací nádobu, kam dáme maso a zeleninu. Podlijeme 0,25 l vody a pečeme při 180 stupních maximálně půlhodinu.
Nakonec si připravíme bulgur. Propláchneme ho pod vodou a asi čtvrt hodiny vaříme, scedíme a dochutíme ho částí šťávy z masa a zeleniny. Promícháme a servírujeme jako např. pilaf či rizoto.
Zdroj: Ochucený bulgur s jehněčím a telecím masem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/ochuceny-bulgur-s-jehnecim [On-line 7.5.2012]
Poslední tip, trik či komentář