Ingredience pro přípravu receptu:
- 250 g – sýr mascarpone
- 200 ml – silná káva nebo espreso
- 150 ml – smetana na vaření
- 3 lžíce – víno marsal
- 4 lžíce – cukr moučka
- 1 kus – vanilkový lusk
- 22 kusů – dlouhé cukrářské piškoty
- kakaový prášek na posypání
V míse šlehejte smetanu spolu s 3 lžícemi cukru moučky, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte mascarpone, vnitřek vanilkového cukru a 1 lžíci vína. Vše opět prošlehejte.
Připravte si pohárky nebo větší mísu.
Do vlažné kávy přidejte zbývající víno a cukr. Cukrářské piškoty postupně máčejte do kávy a vyložte jimi mísu nebo poháry (podle potřeby je můžete nalámat). Na piškoty dejte vrstvu krému, pak opět piškoty. Postupně vrstvěte až k okraji.
Pokud vám zbyde kávová směs, nalijte ji navrch dezertu, poprašte kakaovým práškem a uložte nejméně na dvě hodiny do lednice, pokud máte dort v míse; na půl hodiny, pokud je ve sklenici.
Zdroj: Odlehčené tiramisu; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/odlehcene-tiramisu.html [On-line 26.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář