reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Omáčka cumberland

Suroviny:

  • brusinky
  • rybízová marmeláda
  • rajčatový protlak
  • dijonská hořčice
  • worcester
  • balsamico
  • pomeranč
  • mletý zázvor

Do hrnce nasypeme brusinky (asi ¾ hrnku), asi 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce rybízové marmelády a lžíci dijonské hořčice. Dochutíme kapkou worcesteru a balsamicového octa a necháme zavařit.

Mezitím oškrábeme kůru z půlky pomeranče a nakrájíme jí na drobné kostičky a přisypeme do hrnce. Z pomeranče vymačkáme do omáčky šťávu. Chvilku povaříme, dochutíme ještě špetkou mletého zázvoru. Omáčku necháme vystydnout a můžeme podávat, hodí se ke studeným paštikám a masům, ke zvěřině, apod.

Zdroj: Omáčka cumberland; Teď vaří  šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/jak-doma-na-delikatesy-z-ovoce-kouknete-na-recepty-od-sefa?special=758795  [On-line 24.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.