- cukr 1 šálek
- zakysaná smetana 2 balení
- prášek do pečiva 1 balení
- vejce 3 ks
- tvaroh 2 balení
- mouka 2 šálek
- půl hrnku mléka 1 dávka
- konzervy ovoce 2 ks
- pudink 1 balení
- půl hrnku oleje 1 dávka
- ztužovač 1 balení
Z vejce a cukru vyšleháme pěnu, přidáme ohřáté mléko, olej a mouku. Nakonec zasypeme práškem do pečiva. Těsto vylejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme při 180° C asi dvacet minut. Během pečení smícháme tvaroh se zakysanou smetanou, přidáme cukr a ztužovač. Když je těsto upečené, dáme ho vychladit.
Studené potřeme tvarohem se zakysanou smetanou a poklademe pokrájeným ovocem. Půl litru šťávy, která nám zbyla z ovoce, nalijeme do hrnce, a když se začne vařit, přidáme pudink. Celou buchtu zalijeme pudinkem a dáme vychladit do lednice.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/ovocna-delikatesa-kava [on-line 12.9.2011]
Poslední tip, trik či komentář