Korpus
- vejce 3 kusy
- olej 3 lžíce
- moučkový cukr 90 g
- mouka 75 g
- olej a mouka na vymazání formy
Náplň
- šlehačka 250 ml
- ztužovač 1 balení
- odtučněný tvaroh 250 g
- cukr moučka 100 g
- ovoce (jahody) 300 g
Poleva
- nálev z jahod 200 ml
- ovocná šťávy 100 ml
Na korpus oddělíme bílky od žloutků. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, přidáme žloutky, přidáme prosátou mouku a moučkový cukr a a smícháme. Směs nalijeme do vymazané formy. Pečeme na 160 stupňů po dobu 40 minut. Necháme vystydnout do pokojové teploty
Na náplň vyšleháme šlehačku se ztužovaček dotuha, přidáme tvaroh a cukr.
Na polevu potřebujeme nálev z ovoce. Šťávu smícháme a oddělíme si třetinu, do níž zamícháme pudink. Druhou třetinu nálevu přivedeme k varu, přilijeme nálev s rozmíchaným pudinkem a provaříme.
Na korpus stěrkou rozetřeme šlehačkovou náplň a poklademe ovoce. Dáme vychladit na 10 minut a pak korpus poklademe rozpůlenými jahodami a polijeme ještě teplou polevou z pudinku. Dort necháme alespoň hodinu před podáváním vychladit.
Zdroj: Prostřeno TV Primahttp://www.iprima.cz/prostreno/recepty/ovocny-dortik-0 [On-line 22.2.2012]
Poslední tip, trik či komentář