Ingredience
- hrnek polohrubé mouky 1.5 kusu
- hrnek cukru krystal 1 kus
- půl skleničky oleje 1 kus
- vejce 4 kusy
- prášek do pečiva 1 kus
- vanilkový cukr 1 kus
- vejce 1 kus
- bílý jogurt 1 dávka
- šlehačka 1 dávka
- ztužovač šlehačky 2 kusy
- lžíce moučkového cukru 3 kusy
- prášková želatina 1 kus
V míse smícháme mouku, cukr, olej, vejce, prášek do pečiva, vanilku a bílý jogurt. Těsto nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a dáme péct.
Ušleháme si šlehačku se ztužovačem a lehce do ní vpravíme obě zakysané smetany. Touto směsí potřeme upečený a vychladlý korpus. Poklademe libovolnými kousky ovoce (syrové i okapané kompotované – dle možností).
Připravíme si želatinu dle návodu a mírně vychladlou jí polijeme celý povrch koláče na plechu a necháme ho asi hodinu ztuhnout v chladu. Poté moučník nakrájíme na dílky a ozdobíme ušlehanou šlehačkou.
Zdroj: Ovocný řez; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/ovocny-rez [On-line 23.02.2013]
Poslední tip, trik či komentář