- vejce 2 kusy
- cukr 1 šálek
- trochu prášku do pečiva 1 dávka
- polohrubá mouka 1 šálek
- studená voda 5 lžic
- citronová kůra
Krém
- mléko 500 ml
- vanilkové pudinky 2 kusy
- 33% šlehačka 250 ml
- cukr 120 g
- jahody 750 g
- želatina v sáčku 1 kus
- ztužovač v prášku 1 sáček
Žloutky a cukr utřeme, přidáme mouku s práškem do pečiva a vmícháme opatrně sníh a nastrouháme si citronovou kůru. Těsto nalijeme do formy na koláč o průměru 25 cm. Pečeme asi 10minut na 160 °C.
Na krém si uvaříme pudink, necháme ho vychladnout, na pudinku se má udělat tuhý povlak, který stáhneme lžící. Vyšleháme šlehačku, pomalu ji vmícháme do pudinku a přidáme ztužovač. Nalijeme rovnoměrně na vychladlé těsto a navrch pokládáme jahody.
Uděláme si želatinu podle návodu na obalu a přelijeme s ní jahody. Páj necháme dobře vychladnout a podáváme.
Zdroj: Páj; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/paj [On-line 18.6.2012]
Poslední tip, trik či komentář