reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Páj – americký koláč s jahodami

  • vejce 2 kusy
  • cukr 1 šálek
  • trochu prášku do pečiva 1 dávka
  • polohrubá mouka 1 šálek
  • studená voda 5 lžic
  • citronová kůra

Krém

  • mléko 500 ml
  • vanilkové pudinky 2 kusy
  • 33% šlehačka 250 ml
  • cukr 120 g
  • jahody 750 g
  • želatina v sáčku 1 kus
  • ztužovač v prášku 1 sáček

Žloutky a cukr utřeme, přidáme mouku s práškem do pečiva a vmícháme opatrně sníh a nastrouháme si citronovou kůru. Těsto nalijeme do formy na koláč o průměru 25 cm. Pečeme asi 10minut na 160 °C.

Na krém si uvaříme pudink, necháme ho vychladnout, na pudinku se má udělat tuhý povlak, který stáhneme lžící. Vyšleháme šlehačku, pomalu ji vmícháme do pudinku a přidáme ztužovač. Nalijeme rovnoměrně na vychladlé těsto a navrch pokládáme jahody.

Uděláme si želatinu podle návodu na obalu a přelijeme s ní jahody. Páj necháme dobře vychladnout a podáváme.

Zdroj: Páj; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/paj [On-line 18.6.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.