Suroviny
- vepřová papenka 1 kg
- dijonská hořčice
- smetana (31%) 1 ks
- mletá paprika
- mletý kmín
- brambory 800 g
- pepř
- sůl
Panenku nakrájíme na špalky, mírně osmažíme na pánvi ze všech stran.
Dijonskou hořčici dáme do hrnce spolu se smetanou, osolíme, opepříme, přidáme trochu mleté papriky a špetku mletého kmínu, chvílí povaříme, než zhoustne.
Brambory omyjeme a pokrájíme na měsíčky. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Na plech rozetřeme olej a poklademe čtvrtkami brambor, posypeme kořením a pečeme 20 až 30 minut, dokud brambory nezměknou.
Zdroj: Panenka, dijonská omáčka a americký brambor; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panenka-dijonska-omacka-americky-brambor [On-line 24.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář