reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí polévka s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi

Suroviny

  • hovězí žebra
  • majoránka
  • mrkev
  • pepř
  • petržel
  • sůl
  • celer kousek
  • cibule

Játrové knedlíčky

  • vepřová játra 500 g
  • velká cibule 1 ks
  • česnek 1 stroužek
  • vejce 2 ks
  • strouhanka 4 lžíce

Do hrnce s vodou vložíme hovězí žebra, přidáme zeleninu, koření a vaříme na mírném plamení asi dvě hodiny. Po uvaření vývar přecedíme, žebra obereme, nakrájíme maso a vrátíme je do polévky.
Játrové knedlíčky: Játra pomeleme společně s cibulí, přidáme dvě vejce, utřený česnek, osolíme, opepříme a dle chutí přidáme majoránku. Dobře promícháme a zahustíme strouhankou. Tvarujeme knedlíčky, které zavaříme v polévce nebo zvlášť, nechceme-li, aby byla polévka zakalená..

Zdroj:  Hovězí polévka s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-polevka-s-jatrovymi-knedlicky-domacimi-nudlemi  [On-line 24.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.