Suroviny
Panenka s omáčkou:
- vepřová panenka 750 g
- sušená nebo čerstvá bazalka 3 lžičky
- rajčata 4 ks
- olivový olej 4 lžíce
- smetana na šlehání 2 balení
- bazalkové pesto 4 lžíce
- sůl
- pepř
- steakové koření
restovaná zelenina:
- lilek 1 ks
- žlutá paprika 1 ks
- velká cibule 1 ks
- červená paprika 1 ka
- malá cuketa 1 ks
- rajčata 3 ks
- česnek 2 stroužky
- sůl
- pepř
- provensálské koření
Panenka s omáčkou: maso nakrájíme na plátky, jemně naklepeme, osolíme a okořeníme steakovým kořením a pepřem. Omyté rajče nakrájíme na kolečka a jemně posypeme sušenou bazalkou.
Panenku vložíme na rozpálenou pánev a orestujeme dozlatova. Maso vyjmeme a do výpeku přidáme rajčata. Lehce je orestujeme a také vyjmeme. Poté přidáme smetanu a bazalkové pesto. Omáčku provaříme a dochutíme solí.
Zeleninu nakrájíme a orestujeme. Nejdříve lilek, potom papriku s cibulí a na závěr cuketu, rajče a česnek. Dochutíme solí, pepřem a provensálským kořením.
Zdroj: Panenka s bylinkovou omáčkou, restovaná zelenina; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panenka-s-bylinkovou-omackou-restovana-zelenina [On-line 01.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář