reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Panenka s bylinkovou omáčkou, restovaná zelenina

Suroviny
Panenka s omáčkou:

  • vepřová panenka 750 g
  • sušená nebo čerstvá bazalka 3 lžičky
  • rajčata 4 ks
  • olivový olej 4 lžíce
  • smetana na šlehání 2 balení
  • bazalkové pesto 4 lžíce
  • sůl
  • pepř
  • steakové koření

restovaná zelenina:

  • lilek 1 ks
  • žlutá paprika 1 ks
  • velká cibule 1 ks
  • červená paprika 1 ka
  • malá cuketa 1 ks
  • rajčata 3 ks
  • česnek 2 stroužky
  • sůl
  • pepř
  • provensálské koření

Panenka s omáčkou: maso nakrájíme na plátky, jemně naklepeme, osolíme a okořeníme steakovým kořením a pepřem. Omyté rajče nakrájíme na kolečka a jemně posypeme sušenou bazalkou.

Panenku vložíme na rozpálenou pánev a orestujeme dozlatova. Maso vyjmeme a do výpeku přidáme rajčata. Lehce je orestujeme a také vyjmeme. Poté přidáme smetanu a bazalkové pesto. Omáčku provaříme a dochutíme solí.

Zeleninu nakrájíme a orestujeme. Nejdříve lilek, potom papriku s cibulí a na závěr cuketu, rajče a česnek. Dochutíme solí, pepřem a provensálským kořením.

Zdroj: Panenka s bylinkovou omáčkou, restovaná zelenina; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panenka-s-bylinkovou-omackou-restovana-zelenina  [On-line 01.02.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.