reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Panenka s chřestem

Ingredience:

  • 1,5 brambory
  • 20 dkg slaniny
  • cibule
  • panenka pro 5 osob
  • chřest
  • 8 dkg švestkovýchpovidel
  • 4 dkg sušených švestek
  • 4 dkg švestek kompotovaných nebo čerstvých
  • 4 dkg hladké mouky
  • 5 dkg másla
  • sůl
  • skořice
  • vývar z uzeného masa
  • hřebíček
  • citronová kůra
  • 2 dl smetany

Dáme si vařit vodu, do níž dáme celé brambory ve slupce. Vaříme je, ale nesmí být rozvařené. Až vychladnou, ostrouháme je a uděláme na pánvičce cibuli a slaninu na kostičky – restujeme dozlatova a smícháme s bramborami. Osolíme. Potom nakrájíme panenku na plátky asi 5 cm. Osolíme, opepříme, orestujeme na pánvičce 3 minuty, potom obalíme ve slanině a dáme na 20 minut do trouby. Do 0,5 l vody dáme vařit oprané švestky spolu se švestkovými povidly. Přidáme kousek skořice, hřebíček, sůl cukr, kousíček citronové kůry, zahustíme máslovou jíškou, přidáme vývar z uzeného masa, šťávu z citronu a znovu povaříme. Nakonec hustou omáčku zjemníme smetanou, ale už nevaříme. Do osolené vody dáme oloupaný chřest, vaříme 15–20 min. Chřest svážeme do slaniny a podáváme.

Zdroj: Panenka s chřestem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panenka-s-chrestem [On-line 01.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.