reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Panenka s opékaným bramborem a česnekovým dipem

Ingredience

  • vepřové panenky 1 kg
  • olivový olej 5 lžic
  • hrst čerstvých bylinek (rozmarýn, tymián) 1 dávka
  • sůl 1 dávka
  • brambory 1 kg
  • na česnekový dip:
  • česnek 2 stroužky
  • velký bílý jogurt 1 dávka
  • majonéza (nejlepší je domácí) 1 dávka

Brambory oloupeme, nakrájíme na měsíčky, zakápneme olejem, osolíme, posypeme rozmarýnem a dáme péct na 180 °C asi na hodinu.
Uděláme si dip. Majonézu, nejlépe domácí, jogurt, bylinky a koření smícháme s prolisovaným česnekem a necháme odpočinout minimálně hodinu v lednici.
Očištěné maso nakrájíme na špalíčky, osolíme, potřeme olejem a obalíme v bylinkách. Necháme aspoň dvě až tři hodiny odpočívat v lednici, pak asi minutu osmahneme zprudka na pánvi ze všech stran a dáme do trouby rozpálené na 180 °C na 8 –10 minut. Hotovou panenku je nejlepší pár minutek po vyjmutí z trouby nakrájet na tenké plátky.

Zdroj: Panenka s opékaným bramborem a česnekovým dipem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panenka-s-opekanym-bramborem [On-line 14.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.