reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Panenka se slaninou na sýru

Ingredience

  • vepřové panenky 500 g
  • menší sýry typu hermelín, camembert či encián 3 kusy
  • plátky anglické slaniny 10 kusů
  • sůl a pepř 1 špetka
  • olej 1 dávka

Na přílohu:

  • 1,5 – 2 kg brambor,
  • 4 bílky,
  • provensálské koření

Na omáčku:

  • 200 g taveného sýra
  • 1 smetana ke šlehání,
  • 150 g modrého sýra,
  • vegeta,
  • bazalka,
  • sůl a pepř

Na přílohu:

  • 150 – 300 g čerstvé zeleniny (mix), kterou si můžeme povařit či podusit k masu a bramborám

 

1. Panenku si nakrájíme menší medailonky, které okořeníme. Každý medailónek obalíme slaninou a maso krátce před podáváním opečeme po obou stranách na oleji.

2. Připravíme si sýrovou omáčku. Na másle si na pánvi rozpustíme tavené sýry, přilijeme smetanu a modrý sýr, mícháme a tavíme, dokud není omáčka hladká. Přidáme čerstvou bazalku.

3. Brambory nakrájíme na měsíčky, posolíme, posypeme oblíbeným provensálským kořením nebo drceným kmínem a smícháme s ušlehaným sněhem z bílků a pečeme v troubě do zlatova, občas promícháme.

4. Panenku podáváme s plátky grilovaného hermelínu nebo enciánu, brambory, možno i s teplou dušenou zeleninou (mrkví apod.)

Zdroj: Panenka se slaninou na sýru; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panenka-se-slaninou-na-syru [On-line 16.02.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.