reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Panenka v bylinkovém plášti se smetanovým přelivem, opékané brambory

  • vepřové panenky 3 kusy
  • půl svazku tymiánu 1 kus
  • stonky šalvěje 2 kusy
  • snítka rozmarýnu 1 kus
  • svazek hladké petrželky 1 kus
  • stroužek česneku 1 kus
  • strouhanka 4 lžíce
  • hrubozrnná hořčice 2 lžíce
  • olivový olej dle potřeby
  • šalotky 3 kusy
  • máslo 1 lžíce
  • masový vývar dle potřeby
  • smetana ke šlehání 200 g
  • suché cherry 2 lžíce
  • sůl a pepř 1 špetka

 

 

Troubu si předehřejeme na 220°C.Maso opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Bylinky opláchneme, osušíme a najemno nasekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme s bylinkami, strouhankou, hořčicí a 3 lžícemi oleje. Směsí potřeme maso. Maso dáme na pekáč, pokapeme lžící oleje a pečeme ve střední troubě asi 15 minut.

Šalotky oloupeme, najemno pokrájíme a necháme zesklovatět na zbývajícím oleji s máslem. Přilijeme vývar, smetanu a sherry. Prudce povaříme asi pět minut do zhoustnutí. Osolíme a opepříme.

Maso necháme ještě 5 minut odpočinout ve vypnuté troubě, teprve pak ho nakrájíme na plátky a přelijeme smetanovým přelivem.

Brambory uvaříme ve slupce, nakrájíme a dáme opéct ještě do trouby.

Zdroj: Panenka v bylinkovém plášti se smetanovým přelivem, opékané brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panenka-v-bylinkovem-plasti [On-line 4.10.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.