Ingredience
- anglická slanina 200 g
- větší vepřová panenka 1 kus
- plát listového těsta 1 kus
- zakysaná smetana 1 kus
- balení žampionů 1 dávka
- bylinky dle chuti 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
- kousek másla 1 dávka
Na másle si orestujeme žampiony. Na potravinářskou fólii si rozložíme slaninu, umixované orestované žampiony, na to položíme očištěnou a ochucenou panenku. Zabalíme opatrně do fólie a rolujeme, tak abychom vytlačili vzduch. Dáme do lednice. Poté si na fólii dáme rozválený plát listového těsta, na okraj položíme naši panenku a zavineme. Potřeme vajíčkem a pečeme asi 30 – 45 minut, aby vnitřek zůstal narůžovělý a těsto bylo krásně zlatavě křupavé. K jídlu chutná dobře vychucený italský listový zeleninový salátek se zálivkou. Pečivo už není potřeba.
Zdroj:Panenská vepřová panenka Wellington; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panenska-veprova-panenka-wellington [On-line 05.06.2013]
Poslední tip, trik či komentář