Ingredience
- smetana 1 l
- želatina 6 plátků
- cukr krupice 6 lžic
- vanilkový lusk 1 kus
na maliny:
- mražené nebo čerstvé maliny 500 g
- třtinový cukr 4 lžíce
- voda 100 ml
Do kastrolu vlijeme smetanu s cukrem a dužinou z vanilkového lusku. Mícháme, než se cukr rozpustí. Želatinu namočíme do vody, necháme okapat a přidáme do kastrolu. Počkáme, až se zcela rozpustí. Smetana se nesmí vařit, udržujeme ji asi na 80 stupních. Směs nalijeme do formy (například na srnčí hřbet) a necháme v lednici alespoň šest hodin odležet a vychladit. Maliny s cukrem a vodou dáme do kastrolu a svaříme. Pak je přepasírujeme přes síto a podáváme s panna cottou.
Zdroj: Panna cotta; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panna-cotta-5 [On-line 15.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář