reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Panna cotta

Ingredience

  • smetana 1 l
  • želatina 6 plátků
  • cukr krupice 6 lžic
  • vanilkový lusk 1 kus

na maliny:

  • mražené nebo čerstvé maliny 500 g
  • třtinový cukr 4 lžíce
  • voda 100 ml

Do kastrolu vlijeme smetanu s cukrem a dužinou z vanilkového lusku. Mícháme, než se cukr rozpustí. Želatinu namočíme do vody, necháme okapat a přidáme do kastrolu. Počkáme, až se zcela rozpustí. Smetana se nesmí vařit, udržujeme ji asi na 80 stupních. Směs nalijeme do formy (například na srnčí hřbet) a necháme v lednici alespoň šest hodin odležet a vychladit. Maliny s cukrem a vodou dáme do kastrolu a svaříme. Pak je přepasírujeme přes síto a podáváme s panna cottou.

Zdroj: Panna cotta; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panna-cotta-5 [On-line 15.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.