reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Panna cotta

Potřebujeme:

  • 600 ml 33%,smetany ke šlehání,
  • 4 plátky želatiny,
  • 40 g cukru,
  • 1 lžíci medu,
  • 1 vanilkový lusk,
  • jahody nebo jiné drobné ovoce na ozdobu

Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě, slijeme a zahřejeme v mikrovlnce. Do hrnce dáme smetanu, přidáme cukr a dřeň z vanilkového lusku, vydlabaný lusk a vše pomalu zahříváme. Směs necháme mírně prochladnout, poté do ní přidáme vymačkanou želatinu a přecedíme směs přes jemné sítko.

Zbytek smetany ušleháme do polotuha a spojíme ji se svařenou vanilkovou směsí. Hmotu vlijeme do připravených nádob a necháme v chladu tuhnout.

Při podávání zdobíme malinami, medem, sirupem či rozvarem z jakéhokoli drobného ovoce.

Zdroj: Panna cotta; TV Nova Tescoma s chutí  http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/panna-cotta.html  [On-line 22.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.