Potřebujeme:
- 600 ml 33%,smetany ke šlehání,
- 4 plátky želatiny,
- 40 g cukru,
- 1 lžíci medu,
- 1 vanilkový lusk,
- jahody nebo jiné drobné ovoce na ozdobu
Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě, slijeme a zahřejeme v mikrovlnce. Do hrnce dáme smetanu, přidáme cukr a dřeň z vanilkového lusku, vydlabaný lusk a vše pomalu zahříváme. Směs necháme mírně prochladnout, poté do ní přidáme vymačkanou želatinu a přecedíme směs přes jemné sítko.
Zbytek smetany ušleháme do polotuha a spojíme ji se svařenou vanilkovou směsí. Hmotu vlijeme do připravených nádob a necháme v chladu tuhnout.
Při podávání zdobíme malinami, medem, sirupem či rozvarem z jakéhokoli drobného ovoce.
Zdroj: Panna cotta; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/panna-cotta.html [On-line 22.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář