Suroviny
- želatina 6 plátků
- smetana 500 ml
- mléko 50 ml
- rum 2 lžíce
- cukr 50 g
Ovocná omáčka:
- červený rybíz
- borůvky
- cukr 2 lžíce
Do studene vody si dáme plátky želatiny, aby se nasákly. Do hrnce nalijeme smetanu, mléko a přidáme cukr, než začne bublat, přidáme rum a odstraníme z varu. Přidáme želatinu a rychle mícháme, aby se rozpustila. Nalijeme do formiček a dáme do ledničky, minimálně na tři hodiny.
Ovocná omáčka: na pánvičku dáme cukr, také oboje ovoce, necháme bublat. Omáčku podáváme se studenou Panna Cottou.
Zdroj: Panna cotta aneb Vařená smetana; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panna-cotta-aneb-varena-smetana [On-line 28.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář