reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Panna cotta s borůvkovou omáčkou

Ingredience

  • smetana 500 ml
  • vanilkový lusk 1 kus
  • mascarpone 200 g
  • želatina 6 plátků
  • cukr 150 g
  • borůvky 150 g
  • limetka 1 kus
  • lžička škrobu (solamyl, maizena) 1 dávka

V hrnci zahřejeme smetanu a dáme si pozor na to, aby se nezačala vařit. V ní necháme rozpustit mascarpone, přidáme vanilkový lusk a cukr.
Namočíme si želatinu, ze které pak vymačkáme přebytečnou vodu a necháme ji rozpustit ve smetaně. Poté hmotu již jen nalijeme do připravených formiček a dáme na 3 hodiny vychladnout. Podáváme s pikantní ovocnou omáčkou.
Z limetky a vody si připravíme šťávu, ve které necháme rozvařit borůvky. Tuto šťávu následně ocukrujeme a přihustíme bramborovým nebo kukuřičným škrobem.

Zdroj: Panna cotta s borůvkovou omáčkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panna-cotta-s-boruvkovou-omackou [On-line 20.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.