Ingredience
- smetana 500 ml
- vanilkový lusk 1 kus
- mascarpone 200 g
- želatina 6 plátků
- cukr 150 g
- borůvky 150 g
- limetka 1 kus
- lžička škrobu (solamyl, maizena) 1 dávka
V hrnci zahřejeme smetanu a dáme si pozor na to, aby se nezačala vařit. V ní necháme rozpustit mascarpone, přidáme vanilkový lusk a cukr.
Namočíme si želatinu, ze které pak vymačkáme přebytečnou vodu a necháme ji rozpustit ve smetaně. Poté hmotu již jen nalijeme do připravených formiček a dáme na 3 hodiny vychladnout. Podáváme s pikantní ovocnou omáčkou.
Z limetky a vody si připravíme šťávu, ve které necháme rozvařit borůvky. Tuto šťávu následně ocukrujeme a přihustíme bramborovým nebo kukuřičným škrobem.
Zdroj: Panna cotta s borůvkovou omáčkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panna-cotta-s-boruvkovou-omackou [On-line 20.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář