Suroviny
- želatina 3 plátky
- vanilkový lusk 1 ks
- smetana 500 ml
- cukr 80 g
- máta na ozdobu
- čerstvé maliny na ozdobu 1/2 ks
Na přeliv:
- červené víno 200 ml
- maliny (mražené)
- curk moučka
Do smetany dáme vnitřek vanilkového lusku, dobře promícháme, smícháme s cukrem a necháme prohřát. Mezitím než se smetana dostane těsně k bodu varu, namočíme si želatinu. Jakmile smetana dosáhne bodu varu, dáme ji mimo plamen a vmícháme rozpuštěnou želatinu. Nalijeme do připravených servírovacích mističek a necháme vychladnout.
Přeliv: Do malého kastrůlku si dáme sladší červené víno, cukr a vložíme maliny. Necháme chvíli redukovat. Jakmile dosáhneme požadované konzistence, stáhneme z plamene a přidáme želatinu.Důležité je malinový přeliv nechat vychladit a servírovat ho až na smetanu, která je už vychlazená a ztuhlá – jinak by se nám obsah promíchal. Dezert ozdobíme navrch čerstvými malinami a lístky máty.
Zdroj: Panna cotta s malinami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panna-cotta-s-malinami-2 [On-line 26.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář