Suroviny
- bílá čokoláda
- smetana (30%) 1 l
- želatina v plátcích 2 ks
- cukr
- čerstvé nebo mražené ovoce
- máta na ozdobení
Namočíme želatinu (viz návod na obalu) a zároveň dáme rozehřát čokoládu.
Za mírné teploty rozpouštíme čokoládu ve smetaně. Do rozehřáté čokolády se smetanou přidáme namočenou želatinu, dosladíme podle chuti cukrem a zahříváme do rozpuštění.Směs nalijeme do skleniček a necháme vychladnout.
Po vychladnutí vložíme do ledničky, aby nám směs ztuhla. Ovoce (v mém případě mražené) dáme do kastrolu, osladíme a vaříme, dokud ovoce není horké.
Želatinu ze skleničky vyklopíme na talířek, polijeme horkým ovocem a ozdobíme mátovým lístkem.
Zdroj: Panna cotta s ovocem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panna-cotta-s-ovocem-0 [On-line 10.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář