Suroviny
- česnek 2 stroužky
- olivový olej
- cibule 1 ks
- bazalka 1 svazek
- rajčata 1 kg
- sůl
- pepř
- bagetka nebo veka
Na pánvi na oleji zlehka orestujeme nakrájený česnek a cibulku, přidáme natrhanou bazalku (asi polovinu svazku), rajčata, sůl, pepř, vše promícháme a vaříme čtvrt hodiny. Poté přidáme tenké plátky bílého pečiva, zalijeme vývarem nebo vodou a vaříme do té doby, než polévka zhoustne. Asi po 20 minutách stáhneme, přiklopíme pokličkou a necháme 15minut odležet. Servírujeme s bazalkou a olivovým olejem.
Zdroj: Pappa al pomodoro; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pappa-al-pomodoro-0 [On-line 12.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář