4−6 porcí
- 4 špekáčky
- 80 g sádla
- 2 červené cibule
- 2 jarní cibulky
- 4 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- ½ fenyklu
- 2 červené kapie
- 2 červené papriky
- 2 lžíce rajského protlaku
- 4 bobkové listy
- mletý pepř
- sůl
- 100 ml bílého vína
- 200 ml vody
- 1 snítka tymiánu
- 4−6 plátků chleba
Špekáčky nakrájíme na kolečka a opečeme na pánvi, vyjmeme a ponecháme stranou.
Do pánve do výpeku po špekáčkách přidáme sádlo, na kterém postupně opečeme nakrájenou zeleninu na nudličky nebo kostičky. Chilli papričku nakrájíme nadrobno.
Nejprve opečeme cibuli, přidáme bobkový list a česnek, chilli papričku, fenykl, papriky, osmahneme, vmícháme a zarestujeme rajský protlak, podlijeme vínem, vodou, opepříme, osolíme a krátce podusíme, aby byla zelenina na skus. Poté vmícháme špekáčky, prohřejeme a servírujeme. Zdobíme tymiánem, podáváme s chlebem.
Zdroj: Paprikové lečo se špekáčky; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1702-paprikove-leco-se-spekacky/ [On-line 01.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář