reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Parmigiana di melanzane

Suroviny

  • pepř
  • lilek 3 ks
  • krájená rajčata 1 konzerva
  • cibule 1 ks
  • bazalka 1 svazek
  • cukr 1 špetka
  • olivový olej
  • mozzarella 250 g
  • parmazán 100 g
  • sůl

Lilek je důležité nejprve nakrájet podélně na asi centimetrové plátky, rozložit na tác a posolit z obou stran, aby se zbavil hořké chuti.Až lilek pustí vodu, řádně ho omýt, osušit a opéct z obou stran na nepřilnavé pánvi, nebo v troubě, kde ho po kropíme olivovým olejem.

Mezitím si můžeme připravit omáčku z rajčat následujícím způsobem: na oleji zpěnit jemně nakrájenou cibuli, přidat rajčata, koření a nechat povařit.

Nakrájet mozzarellu na tenké plátky, nastrouhat parmazán a poté vrstvit do zapékací nádoby začínaje omáčkou, pak lilek, vrstvu mozzarelly a posypat parmazánem. Dát do trouby a péct asi 45 minut do zlatova.

Zdroj: Parmigiana di melanzane; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/parmigiana-di-melanzane  [On-line 24.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.