Suroviny
- pepř
- lilek 3 ks
- krájená rajčata 1 konzerva
- cibule 1 ks
- bazalka 1 svazek
- cukr 1 špetka
- olivový olej
- mozzarella 250 g
- parmazán 100 g
- sůl
Lilek je důležité nejprve nakrájet podélně na asi centimetrové plátky, rozložit na tác a posolit z obou stran, aby se zbavil hořké chuti.Až lilek pustí vodu, řádně ho omýt, osušit a opéct z obou stran na nepřilnavé pánvi, nebo v troubě, kde ho po kropíme olivovým olejem.
Mezitím si můžeme připravit omáčku z rajčat následujícím způsobem: na oleji zpěnit jemně nakrájenou cibuli, přidat rajčata, koření a nechat povařit.
Nakrájet mozzarellu na tenké plátky, nastrouhat parmazán a poté vrstvit do zapékací nádoby začínaje omáčkou, pak lilek, vrstvu mozzarelly a posypat parmazánem. Dát do trouby a péct asi 45 minut do zlatova.
Zdroj: Parmigiana di melanzane; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/parmigiana-di-melanzane [On-line 24.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář