- 300g fazolí
- 250g těstovin
- 1 řapíkatý celer
- 2 stroužky česneku
- 1 feferonka
- 100g loupaných rajčat
- 1 lžíce hustého protlaku (koncentrátu)
- olej extra virgin
- sůl
Fazole namočíme na 12 hodin do vody. Poté je uvaříme v osolené vodě. V pánvi na oleji osmažíme rukou zmáčknutý česnek, nakrájíme celer
a přidáme ho do pánve. Jakmile česnek dostane barvu, tak ho odstraníme a přidáme nasekanou feferonku, loupaná rajčata a lžíci hustého protlaku. Povaříme asi 5 minut, podle potřeby podlijeme vodou. Uvařené fazole smícháme s hotovým základem, část fazolí propasírujeme, aby se omáčka zahustila.
Nakonec přidáme těstoviny a vaříme podle druhu pasty 5-10 minut. Podle potřeby dochutíme solí a zakápneme olivovým olejem.
Zdroj: S Italem v kuchyni http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/pasta-e-fagioli-alla-napoletan/
Proč kuchař fazole solil hned na začátku vaření, když je všeobecně známo že se luštěniny mohou solit až po uvaření?