reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pasta orecchiette con patate, rucola e pomodorini

“Ouška” s bramborem, rukolou a rajčátky

(4 porce)

  • 400 g těstovin orecchiette
    2 brambory
    cherry rajčata
    2 stroužky česneku
    1 dl bílého vína
    sýr Pecorino (polotvrdý)
    rukola
    olej extra virgin
    sůl

Brambory nakrájíme na malé kostičky a uvaříme spolu s těstovinami v osolené vodě. V pánvi na oleji orestujeme česnek, nakrájíme rajčata na půlky a přidáme je do pánve. Necháme osmahnout, zalijeme vínem, a jakmile se alkohol vypaří, přidáme natrhanou rukolu. Česnek odstraníme. Uvařené brambory s pastou přidáme do pánve, stejně tak hrst strouhaného sýru a promícháme. Podáváme ozdobené rukolou, sýrem a zakápnuté olivovým olejem.

Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Pasta-orecchiette-con-patate-rucola-e-pomodorini/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.