“Ouška” s bramborem, rukolou a rajčátky
(4 porce)
- 400 g těstovin orecchiette
2 brambory
cherry rajčata
2 stroužky česneku
1 dl bílého vína
sýr Pecorino (polotvrdý)
rukola
olej extra virgin
sůl
Brambory nakrájíme na malé kostičky a uvaříme spolu s těstovinami v osolené vodě. V pánvi na oleji orestujeme česnek, nakrájíme rajčata na půlky a přidáme je do pánve. Necháme osmahnout, zalijeme vínem, a jakmile se alkohol vypaří, přidáme natrhanou rukolu. Česnek odstraníme. Uvařené brambory s pastou přidáme do pánve, stejně tak hrst strouhaného sýru a promícháme. Podáváme ozdobené rukolou, sýrem a zakápnuté olivovým olejem.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Pasta-orecchiette-con-patate-rucola-e-pomodorini/
Poslední tip, trik či komentář