reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Paštičky s krémem a švestkovou omáčkou s whiskey

  • 1 kg listového těsta
    vejce na pomašlování
    tuk na vymazání plechu
    papír na pečení

na krém:

  • 200 ml mléka
    50 g pudinkového prášku
    2 žloutky
    50 g cukru krystal
    150 ml šlehačky
    vaječný koňak

na švestkovou omáčku:

  • švestky
    voda
    cukr
    skořicový cukr
    whiskey

Z listového těsta vykrájíme kolečka. Na vymazaném plechu je důkladně pomašlujeme a vykrajovátky různých průměrů vytvoříme kroužky, které poslouží jako ráfek paštiček. A pozor, nezapomeňte, že nejlépe se pracuje se ztuhlým těstem z mrazáku. Celé paštičky pomašlujeme a zakryjeme pečícím papírem, aby při pečení neztratily tvar. Dáme je do trouby na 220 stupňů, a než budou do zlatova, připravíme si krém.
Z pudinkového prášku, trochy mléka a žloutků vymícháme hladkou zálivku, kterou zavaříme ve vroucím zbytku mléka. Vzniklý základ na krém zasypeme vrstvou cukru a necháme vychladnout. Poté cukr vmícháme dovnitř spolu s vaječným koňakem a hustou šlehačkou, kterou přidáváme po částech, a hotovým krémem naplníme paštičky. Na talíři doplníme omáčkou, kterou připravíme podle následujícího postupu:
Švestky krátce povaříme v cukrovém rozvaru, přidáme skořicový cukr, necháme vychladit, na závěr ochutíme trochou whiskey. Podáváme s paštičkami s krémem. Dozdobíme ovocem, případně podle vlastní fantazie kroužky z listového těsta.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/192-pasticky-s-kremem-a-svestkovou-omackou-s-whiskey/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.