reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Paštika s vinným želé, pečivo

Suroviny

Paštika

  • drůbeží játra 500 g
  • střední cibule 1 ks
  • česnek 2 stroužky
  • slanina 100 g
  • portské víno 100 ml
  • bílý pepř
  • sůl
  • šalvěj
  • tymián
  • smetana 50 ml
  • máslo 1/2

Vinné želé

  • portské víno 50 ml
  • voda 50 ml
  • želatina 2-3 lžičky
  • med

Pokrájíme si slaninu a osmahneme ji na pánvičce. Do výpeku nasypeme pokrájenou cibuli a rozmačkaný česnek. Přidáme očištěná játra. Krátce orestujeme, podlijeme portským vínem a chvilku dusíme. Játrovou směr okořeníme dle chuti. Směs začneme mixovat a přidáváme smetanu a ztuhlé máslo. Ve výsledku by měla mít narůžovělou barvu a krémovitou konzistenci. Přelejeme do misek a dáme vychladit.

Želé připravíme smícháním vína, vody a želatiny, kterou připravíme dle návodu. Po zahřátí směsi ji dochutím špetkou soli a medem.

Pokud je paštika na povrchu alespoň trošku ztuhlá, ozdobíme ji hroznovým vínem a přelijeme želé. Necháme dál tuhnout.

Zdroj: Paštika s vinným želé, pečivo; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pastika-s-vinnym-zele-pecivo  [On-line 03.09.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.