Ingredience
paštika:
- krůtí játra 250 g
- kuřecí játra 250 g
- máslo 1 kostka
- smetana 125 ml
- cibule 1 kus
- česnek 4 stroužky
- nové koření mleté 1 špetka
- majoránka 1 špetka
- rozmarýn 1 dávka
- tymián 1 dávka
- brusinky 50 g
- mandle 50 g
- sůl a pepř 1 špetka
domácí chéb:
- hladká mouka 320 g
- cukr 1 lžíce
- sušené droždí 1 lžička
- máslo 1 lžíce
- sušené mléko 1 lžíce
- drcené ořechy (nemusí být) 3 hrsti
- půl lžíce soli 1 dávka
- brusinky 80 g
1. Pokrájenou cibuli a česnek usmažíme na másle, přidáme játra, koření a dusíme do změknutí. Směs smícháme se zbytkem másla a se smetanou a rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme mandle a brusinky a zamícháme. Paštiku dáme do lednice ztuhnout. Podáváme ideálně s dobrým domácím pečivem až po šesti hodinách, aby paštika dobře ztuhla.
2. 200 ml vody, máslo, sůl, sušené mléko, cukr, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme základní program. Před ukončením hnětení přisypeme nasekané ořechy a brusinky. Poté pekárna nechá těsto vykynout a následně upeče. Také můžeme vykynuté těsto upéct v horké troubě, pokud chceme křupavější kůrku.
Zdroj: Paštika z drůbežích jater; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pastika-z-drubezich-jater [On-line 04.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář