Ingredience
- kuřecí játra pokrájená nadrobno 600 g
- studené máslo 350 g
- máslo 40 g
- česnek 2 stroužky
- malé cibule nakríjené nadrobno 2 kusy
- bobkové listy 8 kusů
- portské víno (červené víno) 125 ml
- sůl a mletý pepř 1 špetka
- bagetka 1 kus
Do pánve vložíme máslo, cibuli nakrájenou nadrobno, prolisovaný česnek, bobkový list a na středním žáru vaříme přibližně 3minuty,přidáme nadrobno nakrájená kuřecí játra a vaříme 30 sekund. Nyní přidáme červené víno a vaříme další minutu. Vyndáme z pánve bobkové listy, už je nebudete potřebovat. Směs z pánve dejte do mísy kuchyňského robota, přidejte vychlazené máslo, sůl a pepř a směs mixujeme dohladka.Poté směs vložíme do formy vyložené fólií, uhladíme a překryjeme fólií a uložte minimálně na 2hodiny do lednice. Před podáním vyklopíme z formy a nakrájíme na plátky a podáváme s brusinkami a bagetkou.
Zdroj: Paštika z kuřecích jater; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pastika-z-kurecich-jater [On-line 22.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář