reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Paštika z kuřecích jater s brusinkami

Suroviny

  • smetana 100 ml
  • máslo 3 lžíce
  • cibule 1 ks

Na paštiku:

  • kuřecí játra 600 g
  • sůl
  • pepř
  • mandle 50 g
  • portské víno 100 ml
  • tymián
  • brusinky

Na houstičky:

  • hladká mouka 200 g
  • polohrubá mouka 100 g
  • vejce 2 ks
  • majonéza 3 lžíce
  • sůl 1 špetka
  • droždí 20 g
  • mléko 150 ml
  • cukr 1/2 lžíce

Paštika: Na másle orestujeme cibulku, na ni přidáme játra, orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme tymián (nasekaný), zalijeme portským vínem, poté vaříme, než se vypaří alkohol. Paštiku rozmixujeme a přiléváme smetanu.Paštikudámedo hřbetu nebo alobalu, posypeme mandlemia necháme ztuhnout v chladu (v lednici).Budeme podávat s brusinkami a paštiku položíme na hlávkový salátnakrájený na proužky.

Domácí houstičky: Uděláme kvásek– do vlažného mléka přidáme droždí a špetku soli. Poté přidáme mouku a majonézu. Necháme vykynout cca 30 minut. Na plech dáme pečicí papír a tvořímemalé bochánky,vložíme do trouby a pečeme. Během pečení potíráme rozšlehanými vejci.Pečeme na 170 stupňů.

Zdroj: Paštika z kuřecích jater s brusinkami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pastika-z-kurecich-jater-s-brusinkami  [On-line 07.02.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.