Suroviny
- smetana 100 ml
- máslo 3 lžíce
- cibule 1 ks
Na paštiku:
- kuřecí játra 600 g
- sůl
- pepř
- mandle 50 g
- portské víno 100 ml
- tymián
- brusinky
Na houstičky:
- hladká mouka 200 g
- polohrubá mouka 100 g
- vejce 2 ks
- majonéza 3 lžíce
- sůl 1 špetka
- droždí 20 g
- mléko 150 ml
- cukr 1/2 lžíce
Paštika: Na másle orestujeme cibulku, na ni přidáme játra, orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme tymián (nasekaný), zalijeme portským vínem, poté vaříme, než se vypaří alkohol. Paštiku rozmixujeme a přiléváme smetanu.Paštikudámedo hřbetu nebo alobalu, posypeme mandlemia necháme ztuhnout v chladu (v lednici).Budeme podávat s brusinkami a paštiku položíme na hlávkový salátnakrájený na proužky.
Domácí houstičky: Uděláme kvásek– do vlažného mléka přidáme droždí a špetku soli. Poté přidáme mouku a majonézu. Necháme vykynout cca 30 minut. Na plech dáme pečicí papír a tvořímemalé bochánky,vložíme do trouby a pečeme. Během pečení potíráme rozšlehanými vejci.Pečeme na 170 stupňů.
Zdroj: Paštika z kuřecích jater s brusinkami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pastika-z-kurecich-jater-s-brusinkami [On-line 07.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář