reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pastýřský koláč

Suroviny

  • mleté jehněčí nebo hovězí 500 g
  • cibule 2 kusy
  • karotka 4 kusy
  • drcená rajčata či rajčatové pyré 1 plechovka
  • moučné brambory 500 g
  • vývar 500 ml
  • pastiňák 2 kusy
  • cheddar 50 g
  • plnotučné mléko 200 ml
  • dezertní červené víno 100 ml
  • olej
  • tymián
  • máslo
  • sůl a pepř

V kastrolu na oleji s máslem opečeme namleté maso s cibulí a mrkví. Přidáme rajčata, tymián, trochu vína a vývaru, zakryjeme a dusíme 40 minut.
Brambory s pastinákem (číst pastynák)uvaříme v osolené vodě a mléce do měkka, scedíme, prolisujeme, přidáme čedar a vymícháme s mlékem a máslem.
Masovou směs nandáme do zapékacích misek, nahoru rozprostřeme pyré, vidličkou nakypříme, přidáme kousky másla a zapečeme v troubě.

Zdroj: Pastýřský koláč; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/pastyrsky-kolac [On-line 25.05.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.