Suroviny
- mleté jehněčí nebo hovězí 500 g
- cibule 2 kusy
- karotka 4 kusy
- drcená rajčata či rajčatové pyré 1 plechovka
- moučné brambory 500 g
- vývar 500 ml
- pastiňák 2 kusy
- cheddar 50 g
- plnotučné mléko 200 ml
- dezertní červené víno 100 ml
- olej
- tymián
- máslo
- sůl a pepř
V kastrolu na oleji s máslem opečeme namleté maso s cibulí a mrkví. Přidáme rajčata, tymián, trochu vína a vývaru, zakryjeme a dusíme 40 minut.
Brambory s pastinákem (číst pastynák)uvaříme v osolené vodě a mléce do měkka, scedíme, prolisujeme, přidáme čedar a vymícháme s mlékem a máslem.
Masovou směs nandáme do zapékacích misek, nahoru rozprostřeme pyré, vidličkou nakypříme, přidáme kousky másla a zapečeme v troubě.
Zdroj: Pastýřský koláč; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/pastyrsky-kolac [On-line 25.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář