Ingredience
- Divoká kachna
- Sůl
- Pepř
- Kmín
- 2 cibule
- 50 g špeku
- 3 bobkové listy
- 4 kuličky jalovce
- 4 kuličky černého pepře
- 4 kuličky nového koření
- 1 l vody
- 50 g brusinek
- 1 svazku čerstvého rozmarýnu
- Hladká mouka
- Kachní droby
Kachně odřízneme biskupa. Osolíme, opepříme a okmínujeme zvenčí i zevnitř. Nakrájenou cibuli, slaninu dáme na dno pekáčku, dále vložíme kachnu, přidáme divoké koření a jalovec. Přilijeme vodu. Pečeme 120 minut při 160 stupních, přičemž každých 30 minut podléváme a otáčíme. Ke kachně přidáme rozmarýn, brusinky, nové koření a odkrytou ji pečeme dalších 30 minut při 190 stupních.
Kachnu naporcujeme. Výpek přecedíme do horké pánve. Vaříme a za stálého míchání přisypáváme mouku.
Třené noky
Ingredience
- 125 g másla
- 2 vejce
- 250 g hrubé mouky
- 5 g kypřícího prášku
- 2 špetky soli
- 1 špetka cukru
- 100 ml mléka
- 2 cibule
- Olej
Cibulku nakrájíme a orestujeme. Máslo necháme povolit. Přidáme k němu vejce, hrubou mouku, kypřící prášek, cukr a sůl. Důkladně mícháme a přiléváme mléko, odstáté v pokojové teplotě. Přivedeme vodu k varu, kterou osolíme, a vložíme do ní noky. Po chvilce vyndáme a můžeme servírovat.
Zdroj: Pečená divoká kachna; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1987-pecena-divoka-kachna/ [On-line 30.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář