- hovězí roštěné 1 kg
- hrubý pepř na steaky 1 špetka
- brambory 1 kg
- mrkev 5 kusů
- zelené fazolky 1 balení
- červená cibule 1 kus
- zelený salát na ozdobu 1 kus
- sůl 1 špetka
- hrubozrnný pepř 1 špetka
- ocet
- cukr 1 špetka
- olej
- špek 100 g
Hovězí maso očistíme, prošpikujeme špekem, osolíme a potřeme olejem a hrubým pepřem. Takto naložené maso necháme marinovat aspoň dvě hodiny. Potom je opečeme ze všech stran. Přendáme je do pekáče v troubě a upečeme při 120 stupních devadesát minut doměkka.
Jako přílohu podáváme jarní zeleninu uvařenou al dente, aby zůstala křupavá. Vychladlé uvařené brambory nakrájíme na plátky, stejně tak i mrkev, fazolky rozpůlíme. Cibuli nakrájíme na kolečka a spaříme. Vše jemně promícháme a zalijeme sladkokyselým nálevem dle chuti. Ozdobíme listy zeleného salátu.
Zdroj: Pečená hovězí roštěná, jarní zelenina; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-hovezi-rostena [On-line 19.6.2012]
Poslední tip, trik či komentář