reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená hovězí roštěná, jarní zelenina

  • hovězí roštěné 1 kg
  • hrubý pepř na steaky 1 špetka
  • brambory 1 kg
  • mrkev 5 kusů
  • zelené fazolky 1 balení
  • červená cibule 1 kus
  • zelený salát na ozdobu 1 kus
  • sůl 1 špetka
  • hrubozrnný pepř 1 špetka
  • ocet
  • cukr 1 špetka
  • olej
  • špek 100 g

 

 

Hovězí maso očistíme, prošpikujeme špekem, osolíme a potřeme olejem a hrubým pepřem. Takto naložené maso necháme marinovat aspoň dvě hodiny. Potom je opečeme ze všech stran. Přendáme je do pekáče v troubě a upečeme při 120 stupních devadesát minut doměkka.

Jako přílohu podáváme jarní zeleninu uvařenou al dente, aby zůstala křupavá. Vychladlé uvařené brambory nakrájíme na plátky, stejně tak i mrkev, fazolky rozpůlíme. Cibuli nakrájíme na kolečka a spaříme. Vše jemně promícháme a zalijeme sladkokyselým nálevem dle chuti. Ozdobíme listy zeleného salátu.

Zdroj: Pečená hovězí roštěná, jarní zelenina; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-hovezi-rostena [On-line 19.6.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.