reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená kachnička s bramborovým a houskovým knedlíkem, červené a bílé zelíčko

Suroviny

  • chlazená kachna 1 ks
  • červené zelí naložené 1 sklenice
  • kysané zelí bílé 1 sklenice
  • jablko 2 ks
  • kmín
  • sůl

Bramborový knedlík

  • brambory 0,5 kg
  • vejce 1 ks
  • hrubá mouka
  • sůl

Houskový knedlík

  • polohrubá mouka
  • droždí
  • rohlík 3 ks
  • vejce 1 ks
  • mléko dle potřeby

Kachnu opláchneme a vložíme do pekáče, posolíme, pokmínujeme a pečeme necelé tři hodiny na 200 stupňů.

Na bramborový knedlík si uvaříme brambory, které necháme vystydnout. Pak je oloupeme, nastrouháme, přidáme mouku, vajíčko a uhněteme bramborové těsto. Vytvoříme aspoň dvě šišky, které necháme dvacet minut povařit v osolené vodě

Houskovy knedlík: Z mléka, droždí, špetky cukru a špetky cukru si uděláme ve skleničce kvásek. Z ostatních ingredienci vytvoříme těsto, které necháme chvíli vykynout. Pak si uválíme dvě šišky, do těsta přidáme také nakrájenou žemli a knedlíky vaříme dvacet minut v osolené vodě. Potom je potřeme olejem, aby knedlík neoschnul.

Červené zelí vysypeme do hrnce, přidáme vodu, cukr, sůl, nastrouhané jablko a necháme podusit do změknutí. To samé uděláme s bílým kysanými zelím, k němuž ještě přidáme kmín.

Zdroj: Pečená kachnička s bramborovým a houskovým knedlíkem, červené a bílé zelíčko; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-kachnicka-s-bramborovym-houskovym-knedlikem-cervene-bile-zelicko  [On-line 27.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.