Ingredience
pečená krkovička:
- krkovice 2 kg
- tymián, rozmarýn, šlavěj, libeček 1 dávka
- petržel 1 hrst
- barevný pepř a sůl 1 špetka
- česnek 4 stroužky
- olej 1 dávka
Šťouchané brambory:
- brambory 1 kg
- cibule 1 kus
- olej 1 dávka
- sůl 1 špetka
1. Plátky krkovice si naložíme do buď čerstvých a nasekaných bylinek, nebo sušených. Do marinády promícháme olej, sůl a česnek na plátky a vše promícháme tak, aby se maso celé pokrylo touto bylinkovou marinádou. Necháme aspoň hodinku odležet a pak pečeme zakryté na 180 stupňů. Po upečení servírujeme s bramborem, přelité výpekem.
2. Šťouchané brambory: Brambory si uvaříme v osolené vodě a mezitím si osmažíme na oleji cibulku. Uvařené brambory rozšťoucháme s přimíchanou osmaženou cibulkou a dochutíme solí.
Zdroj: Pečená krkovička; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-krkovicka [On-line 23.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář