Suroviny
- vepřová žebírka 3 kg
- různé druhy koření dle chuti
- cibule 5 ks
- olej
- kus másla
- brambory 1 kg
- jarní cibulka
- sůl
Žebra si naložíme den a půl předem, jde jen o suchou marinádu – maso posypeme jen několika druhy koření např. grilovací, mexické, koření na steaky, koření na kuře apod. Nakrájenou cibuli vložíme do pekáče, přidáme olej a vodu. Do pekáče naskládáme naložená žebra, která přikryjeme alobalem a dáme péct pozvolna do trouby cca na dvě hodiny. Asi čtvrt hodiny před koncem pečení alobal sundáme a necháme žebra dopéct do zlatova.
Do hrnce dáme vařit oloupané brambory. V kastrolu na másle necháme zpěnit jarní cibulku a poté přidáme uvařené brambory, které i s cibulkou rozšťoucháme. Brambory dochutíme solí a pepřem a podáváme k žebrům, k jídlu uděláme i míchaný zeleninový salát (okurky, rajčata, kapie či paprika), který spojíme olivovým olejem a dochutíme solí a pepřem.
Zdroj: Pečená vepřová žebírka, šťouchaný brambor a zeleninový salátek; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-veprova-zebirka-stouchany-brambor-zeleninovy-salatek [On-line 22.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář