reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená vepřová žebírka, šťouchaný brambor a zeleninový salátek

Suroviny

  • vepřová žebírka 3 kg
  • různé druhy koření dle chuti
  • cibule 5 ks
  • olej
  • kus másla
  • brambory 1 kg
  • jarní cibulka
  • sůl

Žebra si naložíme den a půl předem, jde jen o suchou marinádu – maso posypeme jen několika druhy koření např. grilovací, mexické, koření na steaky, koření na kuře apod. Nakrájenou cibuli vložíme do pekáče, přidáme olej a vodu. Do pekáče naskládáme naložená žebra, která přikryjeme alobalem a dáme péct pozvolna do trouby cca na dvě hodiny. Asi čtvrt hodiny před koncem pečení alobal sundáme a necháme žebra dopéct do zlatova.

Do hrnce dáme vařit oloupané brambory. V kastrolu na másle necháme zpěnit jarní cibulku a poté přidáme uvařené brambory, které i s cibulkou rozšťoucháme. Brambory dochutíme solí a pepřem a podáváme k žebrům, k jídlu uděláme i míchaný zeleninový salát (okurky, rajčata, kapie či paprika), který spojíme olivovým olejem a dochutíme solí a pepřem.

Zdroj: Pečená vepřová žebírka, šťouchaný brambor a zeleninový salátek; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-veprova-zebirka-stouchany-brambor-zeleninovy-salatek  [On-line 22.11.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.