reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená žebra na medu

Ingredience

  • uzená vepřová žebra 2 kg
  • med 100 ml
  • cibule 2 kusy
  • želatinový bujon 1 kus
  • bobkový list 1 kus
  • nové koření 5 kuliček
  • jalovec 3 kusy
  • pepř 5 kuliček
  • česnek 3 stroužky
  • olivový olej 3 lžíce
  • chilli 1 špetka
  • rozmarýn 1 snítka
  • tymián 1 lžička
  • sůl 1 špetka

Šťouchané brambory:

  • brambory 1 kg
  • cibule 1 kus
  • máslo 50 g
  • smetana 200 ml
  • čerstvý koriandr 1 svazek
  • sůl 1 špetka

Čalamáda:

  • malé sterilované okurky 1 sklenice
  • čerstvá paprika 1 kus
  • sterilované cibulky 1 sklenice
  • rajský protlak 1 kus
  • sůl 1 špetka
  • česnek 1 dávka
  • olivový olej 1 dávka
  • cukr 1 špetka

1. Žebra položíme na pekáč, zalijeme vývarem, přidáme dvě nahrubo nakrájené cibule, bobkový list, nové koření, jalovec, pět bobulí pepře, přikryjeme a dáme na hodinu podusit do trouby na 150 stupňů. Když je maso měkké, vytáhneme ho z trouby, slijeme vývar se zeleninou a žebra potřeme marinádou z deci medu, rozdrcených stroužků česneku, špetky soli, špetky chilli, rozmarýnu, tymiánu, olivového oleje a pečeme na 180 stupňů asi patnáct minut a pravidelně potíráme marinádou.

2. Na přílohu brambory oloupeme a uvaříme vcelku doměkka. Na másle osmažíme najemno nakrájenou cibuli a přidáme k bramborám, které rozmačkáme spolu s máslem, smetanou a přidáme čerstvý nasekaný koriandr.

3. K jídlu chutná vlastní čalamáda. Smícháme sterilované okurky nakrájené na malé kostky, čerstvou papriku na kostičky, malé sterilované cibulky a rajský protlak. Přidáme sůl, česnek dle chuti, cukr a zalijeme olivovým olejem.

Zdroj: Pečená žebra na medu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-zebra-na-medu [On-line 26.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.