reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečené farmářské kuřecí prsíčko s avokádovou krustou, hráškové pyré a hlíva ústřičná s polosušenými rajčátky

4 porce

  • kuřecí prso s kůží a kostí 4 x 200 g
  • mletý pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • 4 snítky tymiánu

Prso osolíme, opepříme a na troše oleje opečeme nejprve kůží dolů, dobře vypečeme, otočíme a dopečeme. Přidáme snítky tymiánu, odstavíme, na maso navršíme avokádovou krustu (příprava viz níže) a vkládáme do trouby vyhřáté na 160 °C, pečeme 12 minut dozlatova.

Upečená prsíčka podáváme s hráškovým pyré a restovanou hlívou ústřičnou (postupy viz níže).

Krusta

  • 120 g bílé veky
  • 1 avokádo
  • 50 g másla
  • 1 žloutek
  • citronová šťáva
  • plocholistá petrželka
  • mletý pepř
  • sůl
  • smetana podle potřeby

Veku nakrájenou na kostky opečeme nasucho a dokřupava.

Avokádo oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme k housce spolu se změklým máslem a žloutkem. Ochutíme citronovou šťávou, solí a mletým pepřem, sekanou petrželkou a rozmačkáme, nejlépe prsty. V případě potřeby naředíme smetanou.

Hráškové pyré

  • 250 g hrášku
  • 150 g brambor
  • 100 ml smetany
  • 50 g másla
  • sůl

Brambory uvaříme v osolené vodě, trochu vody ponecháme stranou. Brambory rozšťoucháme s máslem.

K hrášku přidáme trochu vody z uvařených brambor, smetanu, povaříme a nahrubo rozmixujeme. Poté obě směsi smícháme.

Houbové ragú

  • 100 g hlívy ústřičné
  • 2 šalotky
  • 100 g polosušených rajčátek
  • olivový olej
  • mletý pepř
  • drcený kmín
  • sůl

Hlívu nakrájíme na nudličky, šalotku na půlkolečka. Do pánve vlijeme trochu oleje, opečeme šalotku dosklovata, vmícháme hlívu, osmahneme, ochutíme pepřem, kmínem, solí. Na závěr vmícháme nakrájená rajčátka.

Zdroj: Pečené farmářské kuřecí prsíčko s avokádovou krustou, hráškové pyré a hlíva ústřičná s polosušenými rajčátky; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1602-pecene-farmarske-kureci-prsicko-s-avokadovou-krustou-hraskove-pyre-a-hliva-ustricna-s-polosusenymi-rajcatky/  [On-line 30.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.